fbpx

Leverans i Skåne
Fri hemleverans i kylbilar

Frigående
Djuren är frigående året runt med stora landsområden och massa gott gräs!

Omsorg
Vi väljer bönder som delar vår humana djuromsorg.

Sommarlådan

Sommarlådan

995,00 kr

Beskrivning

Idealisk köttlåda för det mindre hushållet som vill ha det bästa med lite variation runt matbordet. Oxfilé på grillen rimmar väl ihop med vår svenska sommar.

Vårt färska kött är vakuumförpackad med en hållbarhet på ca 1 månad och det frysta ca 1 år. Färskt kött rekommenderar vi att frysa in 10 dagar före utgångsdatum för optimal hållbarhet. Bruten förpackning håller ca 2-3 dagar i kylen.

Vi har noggrant valt ut ett av det bästa köttet från Black Angus & Hereford. Vi väljer kött som kommer från djur som betar fritt året runt. Gräsbetande kor berikar växter, insekter och fåglar. Vi ser framemot att tillsammans med er göra en skillnad och kunna fortsätta njuta av naturens alla gåvor på ett naturligt och miljömässigt hållbart sätt.

Välkomna och följ med oss på denna resan.

Rekommendationer

Vakuumförpackat

  • Hållbarhet se förpackning

Hållbarhet

  • Vi rekommenderar att frysa in köttet 7-10 dagar före utgångsdatum för längre hållbarhet

Raser

  • Black Angus Grass- & Grainfed
  • Hereford Grass- & Grainfed

Oxfilé.

Den möraste delen av alla detaljer. Köttet är magert och behöver därför lite extra fett. Va generös med smöret när du steker för en briljerande köttbit. Putsa bort hinnan och ev. senor.

Tips: Se till att köttet är rumstempererad. Salta & peppra räcker gott och väl! Oxfilén har en mild smak och behöver inga krångliga smaksättare. Helstek, grilla eller skär upp i tournedos.

Ursprung: Argentina & Uruguay
Ras: Black Angus & Hereford

Chuck tender.

Även kallad högrevshjärta eller bogrulle används många gånger till färs i Sverige, vilket vi tycker är synd. Köttet har en relativt fin struktur och är något melerat vilket ger en god smak. Hinnorna bör du lämna kvar så köttet behåller sin saftighet. Passar utmärkt att grilla/steka eller till lite finare grytor.

Tips: Ta fram köttet i god tid så det inte är kylskåpskallt. Torka av eventuell vätska. Sätt hela biten i ugnen på låg temperatur, ugnstemperatur: 125° C, vid varmluftsugn 100° C. Tänk på att alltid skära köttet tvärs över fibrerna.

Ta ut köttet, låt den vila i aluminiumfolie eller smörpapper ca 15 minuter. På så sätt bevaras vätskan kvar i köttet vid uppskärning.

Ursprung: Argentina & Uruguay
Ras: Black Angus & Hereford

Blade steak.

Även kallad bog är en kraftig och motståndskraftig muskel som kräver lång tillagning, men som resulterar i härligt djupa smaker, inte minst i kokspadet. Långa tillagningstider på låg värme gäller för bogen. Bryn köttet och låt den långsjuda med lite vätska (bräsera), en idealisk metod för denna fantastiska köttbit. Bogsteken är den detalj, näst efter nötrullen, som kräver längst tillagningstid. Antingen i ugn över natten cirka 5–10 timmar, vid en temperatur på 75–100° C. Eller kokas i en gryta mellan 1,5–3 timmar för att köttet skall komma till sin rätt och bli mört.

Tips: Låt köttet ligga framme en stund och bli rumstempererat innan tillagning. Koka hel eller tärna/strimla i en gryta till en ljuvlig gulasch. Tillagad i ugn blir bogstek bäst på låg temperatur under lång tid. Testa gärna att steka köttet i gryta eller foliepaket tillsammans med det som skall serveras till.

Ursprung: Argentina & Uruguay
Ras: Black Angus & Hereford

Brisket.

Eller bringa som den heter på svenska är rik på bindväv med korta muskeltrådar och kräver därför lång tillagning, allt mellan 2-15 timmar. Bringan har en fyllig smak och när bindväven löses upp blir köttet så mört att det smälter på tungan. Traditionellt används köttet som stomme i grytor, men vill du få dina grillgäster att göra vågen av förtjusning är grillad oxbringa ett ess i rockärmen! Glöm inte att skiva tvärs över muskelfibrerna för att minimera köttets tuggmotståndet.

Tips: Marinera köttet i önskad marinad minst en timme före tillagning. Gnid in saltet och grilla enligt indirekt metoden ett par timmar och avsluta på direkt värme för en fin köttyta. Glöm inte att alltid skära rakt över fibrerna. En annan metod är att förkoka eller använda Sous vide och avsluta på grillen eller stekpannan.

Ta ut köttet, låt den vila i aluminiumfolie eller smörpapper ca 15 minuter. På så sätt bevaras vätskan kvar i köttet vid uppskärning.

Ursprung: Argentina & Uruguay
Ras: Black Angus & Hereford

Fransyska.

En välkänd köttbit med låg fetthalt och rätt mycket bindväv som passar utmärkt att tillaga som grytstek i fuktig värme under lång tid, ca 1 timme per kilo. Den kan även tillagas i ugnen, men på låg temperatur. Om man lagar till hela fransyskan kan de fyra delarna lätt falla isär. Det är viktigt att steken är nätad eller uppbunden så att köttet håller ihop när man skivar det.

Tips: Ta fram köttet i god tid så det inte är kylskåpskallt. Torka av eventuell vätska. Passar utmärkt på grill eller stekpanna. Skiva köttet i 1 -1½ cm tjocka skivor. Lägg köttet i het panna och stek ½–1 minuter på var sida. För önskad mörhet bör köttet bräseras. Späd med vätska och låt efterkoka ca 10–15 minuter.

Ta ut köttet, låt den vila i aluminiumfolie eller smörpapper ca 15 minuter. På så sätt bevaras vätskan kvar i köttet vid uppskärning.

Ursprung: Argentina & Uruguay
Ras: Black Angus & Hereford

Butcher´s Steak.

Eller kållap som den heter på svenska är en väl marmorerad och grovfibrig detalj som påminner väldigt mycket om flanksteken. Detaljen är idealisk på grillen eller stekpannan. Var noga med att skära tvärs över köttets fibrer annars kan det bli en seg historia.

Tips: Ta bort fett och senor från köttet. Dela köttet i två delar och salta. Förbered grillen för direkt, hög värme – med träkol om du grillar på en brikettgrill. Sätt på gjutjärnsgallret, låt det bli varmt och grilla köttet på båda sidor. Förbered grillen för 50/50-metoden, medelhög värme genom att placera brikettkorgarna på den ena sidan av grillen. Grilla köttet tills det har fått rätt innertemperatur, ca 51 grader för medium.

Ta ut köttet, låt den vila i aluminiumfolie eller smörpapper ca 15 minuter. På så sätt bevaras vätskan kvar i köttet vid uppskärning.

Ursprung: Argentina & Uruguay
Ras: Black Angus & Hereford 

Flat iron Steak.

En butcher steak som sällan hamnar i köttdisken då styckaren behåller den till sig själv. En spännande och smakrik detalj som i många andra länder är lika eftertraktad som filén. Fjäderbladsbogen som den heter på svenska är fetare, med en kraftigare struktur och rikare smak. Tillagas hel eller delad. Det finns en sena i mitten som går längs med hela detaljen som man kan skära bort om man vill, eller äta runt efter tillredning.

Tips: Se till att köttet är rumstempererat. Gnid in salt ca 15 min före tillredning. Passar utmärkt på stekpannan eller grillen. Grillas hel enligt indirekt metoden vid låg temperatur. Bryn gärna köttet över glöden först.

Hel bit i ugn:
Om möjligt tillaga köttet i låg temperatur. Det gör att köttet behåller mer vätska och blir saftigare.
Ugnstemperatur: 125° C, vid varmluftsugn 100° C.

Ta ut köttet, låt den vila i aluminiumfolie eller smörpapper ca 15 minuter. På så sätt bevaras vätskan kvar i köttet vid uppskärning.

Ursprung: Argentina & Uruguay
Ras: Black Angus & Hereford

Svensk hamburgare.

Från noga utvalda gårdar runt om i Sverige hämtar vi kött till våra svenska hamburgare. Färdigstansade och gjorda på 70% högrev och 30% bringa för bästa resultat. Saftiga med en naturlig fetthalt på 18-20%. Tjocklek 26 mm.

Tips: Se till att burgarna är rumstempererade. Salta ca 15 min innan tillredning. Grilla eller stek på en varm panna. Låt vila ett par minuter och peppra därefter. Peppra helst efter tillredning för att undvika risken att bränna pepparn och få bränd smak. Krångla inte till det med fler smaksättare, burgarna har en naturligt saftig & god smak. Smaklig spis!

Född: Sverige
Uppväxt: Sverige
Slaktad: Sverige

Flankstek.

En prisvärd detalj med långa och grova fibrer. Tack vare sin platta form är den lätt att tillaga jämnt. Flanksteken har en grov köttstruktur och blir bäst av att ligga i marinad, helst ett par dygn.

Tips: Marinera i önskad marinad. Helstek på grillen eller i ugn. Tranchera köttet och tänk på att alltid skära fibrerna rakt av. Kött som skärs längst fibrerna blir segare och ger 3 gånger högre tuggmotstånd.

Ursprung: Argentina & Uruguay
Ras: Black Angus & Hereford